Vedligeholdelse af olierede gulve

18 april 2021 Maya Hindsberg

Når du har fået slebet dit trægulv af f.eks. gulvkanonen.dk, så skal du have efterbehandlet gulvet. Der er oliering af gulve rigtig populært, da det giver et flot gulv, som vil holde i mange år. Det kræver dog, at du plejer det ordenligt.

Dit gulv bliver nemlig udsat for slid hver eneste dag, og endnu mere, hvis du f.eks. har børn eller hund, fordi hundens klør skaber mærker, og børn taber ting. Derudover vil der også lande alskens pletter på gulvet i tiden løb. Det kan et olieret gulv sådan set godt klare, men for at det kan modstå slid og pletter, er du nødt til at pleje, vaske og vedligeholde det korrekt. Hvis du gør det, så er du også sikker på at stå med et flot gulv i mange år, men hvordan er det nu lige, at du gør det?

Rengøring og vedligeholdelse 

Olie er en af de foretrukne efterbehandlinger, fordi det giver træet en smuk, silkemat overflade som samtid er slidstærk. Derudover er den nem og vedligeholde og rengøre. Når det kommer til den daglige rengøring kan du nøjes med en blød kost eller en støvsuger, der har et blødt mundstykke, så du ikke laver ridser i gulvet. Når du skal vaske gulvet, er det vigtigt, at du er sikker på at have fået den rigtige sæbe, som passer til det gulv du har fået. Der kan du spørge dem, der har slebet og behandlet gulvet for dig. Vær opmærksom på, at sæben vil efterlade striber i gulvet, så sørg for at vrid kluden grundigt op og vask med årenes retning.

Når det kommer til at pleje gulvet, er det bedste du kan gøre, at regelmæssigt give gulvet oliepleje. Det frisker ikke alene gulvet op, men tørre også hurtigt og er ikke giftigt. Skal gulvet have helt ny olie, så er det heldigvis også nemt, og du skal bare ringe til nogen fagfolk eller leje en polermaskine i byggemarkedet.

Flere Nyheder