Skødeskrivning og tinglysning – lad en dygtig og billig advokat ordne det for dig

Har du og din familie fundet drømmeboligen, og har banken givet grønt lys for købet, så er det næste skridt at underskrive købsaftalen og få udarbejdet et skøde. Skødet er et centralt dokument i bolighandlen, fordi det dokumenterer, hvem der ejer boligen. Sælger kan ikke sælge boligen til anden side, når først du står med et tinglyst skøde i hånden. Der er ingen regler om, at det skal være en bestemt person, som laver skødet, så du kan i princippet gøre det selv, men de fleste boligkøbere vælger alligevel at hyre en boligadvokat til opgaven. Så kan du være helt tryg ved, at alt papirarbejdet bliver udført korrekt, og at det også bliver tinglyst. Det eneste, du selv skal gøre, er at underskrive skødet med NemID.

Skødeskrivning ved familieoverdragelse eller skilsmisse

I forbindelse med familieoverdragelse gælder det samme. Der skal udformes et nyt skøde, som dokumenterer de nye ejeres ret til ejendommen, hvad enten det er en privatbolig eller virksomhed. Sker der ændringer i ejerandele, skal skødet også laves om. I tilfælde af skilsmisse, hvor du køber din tidligere ægtefælle ud af boligen – eller omvendt – så skal det også laves et nyt skøde, som kan dokumentere, at den ene af jer nu ejer hele boligen.

Hvordan finder du et billigt tilbud på skødeskrivning?

Og hvordan finder du så en billig boligadvokat, som hurtigt kan ordne opgaven? Det er f.eks. meget oplagt at søge online, for nu om stunder har de fleste boligadvokatfirmaer en hjemmeside, og her kan du klikke ind og tjekke priser og finde de billigste tilbud. Nogle boligadvokater tilbyder faste priser på skødeskrivning, hvilket er en fordel for dig, for så kender du prisen på forhånd. Et godt eksempel er eBoligadvokat.dk på Frederiksberg, som både har erfaringen og ekspertisen, og som samtidig tilbyder faste og billige priser på skødeskrivning.