Sådan indretter du din udestue

27 december 2020 Anne-Mette Hansen

En udestue er et rum med mange fordele. Det kan bruges til lidt af hvert. Her kan du indrette en hyggelig tv-stue eller få dig et ekstra rum til at have flere gæster i. Det er også et skønt rum til planter og blomster, der kræver meget sollys. 

Læs med her, og få gode råd til at indrette din udestue bedst muligt. 

1. Udestue som hyggestue

Har du ikke den største stue? Eller har du bare brug for endnu et lækkert hyggeområde i hjemmet? Udestuen kan med fordel indrettes med en sofagruppe, tv-bord og fjernsyn. Det kunne også være ungernes spillerum eller legestue. Her er rig plads til PlayStation og legetøj – så børnene kan folde sig ud. 

2. Brug udestuen til dine gæster

En udestue er et virkelig skønt ekstra rum. Du kan nemt indrette den med borde og stole, der giver dig ekstra plads, når du får mange gæster på besøg. Om sommeren fungerer det ideelt, at man nærmest sidder ude i haven. Om vinteren kan det også være hyggeligt at sidde og kigge ud. Det er dog en fordel, at der er en form for opvarmning, når den skal bruges hele året rundt. 

3. Ekstra overnatningsplads i udestuen

Mangler du et ekstra rum, hvor dine gæster kan overnatning? Hvorfor ikke i udestuen? Her kan du nemt få plads til en seng eller foldemadras. Skal man sove i udestuen om sommeren, hvor der kommer meget sol ind i rummet, kan det dog være en fordel med gode gardiner, der afskærmer lidt. Rummet bliver dog typisk ret varmt at sove i. 

4. Bring naturen ind 

En udestue får med sine glaspartier rigtig meget sollys. Det er derfor et ideelt rum til dine planter, som kræver meget sollys. Indret gerne med en mini-køkkenhave i nogle af vindueskarmene. Det er både hyggeligt og godt for indeklimaet at sidde med planter omkring sig. 

Læs mere om indretning af udestue her: https://husblog.dk/skoen-inspiration-til-indretning-af-udestue/

Flere Nyheder