Hvorfor inkluderer alkoholbehandling ofte terapi?

12 november 2020 Cecilie Mortensen

Hvis du prøver at forestille dig, hvordan alkoholbehandling foregår, så er det ikke sikkert, at terapi er det første, der dukker op i dine tanker. Og det er der ikke noget at sige til. 

Det første der falder dig ind er sikkert, at man skal igennem den fase, hvor man ikke længere skal drikke. Altså at man skal afruses. Og det er selvfølgelig stadig en del af behandlingen, men den inkluderer også meget mere end det – blandt andet terapi. 

Hvorfor er terapi relevant i alkoholbehandling? 

Uanset hvilken form for misbrug man har, så er terapi stadig aktuelt. Hos dem der har et misbrug, ser man ofte, at alkoholen har været en måde at håndtere aspekter i livet, som er svære. Det kan være alt fra oplevelser, man har haft, følelser der er svære at rumme, eller tanker man måske ikke kan få styring med. Med alkoholen oplever nogen, hvordan de kan “dulme” deres udfordringer – men det naturligvis ikke en holdbar løsning. For når man så ikke drikker, så ligger oplevelserne, tankerne og følelser der stadig. 

Som du måske kan fornemme, så er det utrolig vigtigt, at man får støtte i de ting, der har været svære for en. Og at man ikke mindst får nye redskaber, som kan hjælpe en til at håndtere udfordringerne på en konstruktiv måde. Den mulighed er der f.eks. også, når man kommer i behandling her: https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/. 

Skræddersyet terapi og alkoholbehandling 

Når man træder ind på et behandlingscenter, vil hele forløbet ofte være skræddersyet til lige de behov, man har. Alle vil komme ind med forskellige baggrunde og måder at håndtere livet og dets udfordringer på. Derfor er det også noget, der skal tages højde for i den måde, alkoholbehandlingen foregår på. Det giver nemlig de bedste forudsætninger for, at man får bugt med sit misbrug, der involverer alkohol. 

Flere Nyheder