Hvordan fungerer et misbrugscenter?

29 marts 2020 Lotte Hindsberg
Hvordan fungerer et misbrugscenter?

Et misbrugcenter fungerer som et samlingssted for misbrugere, der ønsker at få hjælp til at komme af med deres misbrug. Det har ingen betydning hvilken form for misbrug. Det er også et sted, hvor pårørende kan få råd og vejledning til, hvordan de bedst kan hjælpe deres familiemedlem, men også få hjælp til de psykiske konsekvenser, de selv kan have på grund af misbruget. Det er som udgangspunkt gratis at få hjælp, hvis man er villig til at oplyse ens cpr. nr. Cpr. nr. skal udelukket bruges til det administrative papirarbejde, som er lovpligtigt, også i forhold til hvilken kommune der skal betale for opholdet. Råd og vejledning kan foretages anonym for både misbrugere og pårørende. Selvom man i princippet kan få hjælp til en hvilken som helst form for misbrug, men mange af misbrugscenterne har et område, som de har valgt at være eksperter til.

Hvordan foregår en behandling?

Et center til behandling af misbrug arbejder med et misbrug op flere fronter. Ud over den reelle afgiftning vil der være en form for terapi, der vil arbejde med det årsager, der ligger til grund for misbruget. Ved at arbejde med de grunde der kan være årsagerne til misbruget, er det muligt for misbrugeren nemmere at komme ud af misbruget og forblive ude. 

Samtidig arbejdes der også med tiden efter behandlingen. Hvad skal der ske når du ikke længere skal bruge alt din tid på at drikke, finde penge til stoffer, få et kick ud af at spille poker. Der skal være noget andet i stedet, så den tidligere misbruger ikke vender tilbage på grund af ensomhed og kedsomhed. Derfor arbejdes der på at finde et nyt netværk herunder også familien. Nye interesser og sunde fællesskaber. Mange misbrugscenter har også aktiviteter, du er velkommen til at deltage i efter endt behandling.

Flere Nyheder