Hvad gør en glarmester, når han ikke har mere glas?

05 december 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvad gør en glarmester, når han ikke har mere glas?

Svar: han drikker af flasken!

Sådan knytter der sig mange forskellige vittigheder til forskellige erhverv, og en af disse vittigheder knytter sig i denne forbindelse til erhvervet at være glarmester.

Det forunderlige i denne lettere ældre vittighed er, at den spiller på det scenarie, der handler om, at vedkommende skal arbejde aktivt, mens pointen mere drejer sig om noget, som de fleste af os laver, når vi slapper af – eller hvis der ligefrem skal være fest.

Det er jo op til den enkelte fortolker at analyse, om man ser for sig, at vedkommende drikker vand efter et stykke hårdt arbejde, om vedkommende sidder derhjemme og nyder en iskold cola, når der er weekend derhjemme – eller der måske er dømt fredagsbar med kollegaerne, hvor man så skænker nogle fadøl op i dertilhørende flasker.

Derfor er denne vittighed god i flere forstande, da den udnytter elementet med, at man ikke kan se noget, da den fungerer på skrift, og afhængigt af fortolkeren kan man se alt fra noget mere uskyldigt til noget ret så alvorligt og/eller sjovt i det.

Den slags humor har man brug for på mange arbejdspladser, hvor man både gerne vil skabe sammenhørighed ved at udstille ens erhverv på godt og ondt, og specielt i Danmark er vi gode til at vise selvironi.

Desuden eksemplificerer den også, hvor unægtelig uhøjtidelige vi kan være omkring vores arbejde, for selvom vi er professionelle omkring vores virke, så er det stadig noget, som skal give et afkast af sig, og mange af os arbejder for at tjene til dagen og vejen, mens ikke alle af os løber efter en karriere.

Sådan nogle jokes knytter bånd på arbejdspladsen og er også med til at øge kendskabet for udefrastående om, hvad der foregår i en bestemt branche.

Kan du komme på nogle vittigheder, der knytter sig til dit arbejde?

Flere Nyheder