Hvad er hypnose?

15 august 2019 Astrid Pedersen
Hvad er hypnose?

Hypnose er et nyttigt redskab i forbindelse med terapi og selvudvikling. Du kan med fordel vælge at benytte dig af hypnose, hvis du ønsker hurtige og effektive resultater i forbindelse med rygestop, vægttab eller behandling af angst – så længe du er 100% indstillet på projektet, vil hypnose kunne være en stor hjælp.

Hvordan foregår hypnose?

En dygtig og erfaren hypnotisør vil, efter en indledende samtale, kunne bringe dig i en tilstand, som kaldes let trance. Der er tale om en meget behagelig og afslappet tilstand, som minder lidt om før-søvn tilstanden. Du kender sikkert godt til den følelse af afslappethed og ro, som falder over krop og sind, når du er lige ved at falde i søvn om aftenen. Let trance minder lidt herom – og du kan føle dig ganske tryg. Du er ved bevidsthed, og kan høre, hvad hypnotisøren siger. Du vil blot ikke føle dig presset til at filtrere og være kritisk.

Hypnose er en genvej til det ubevidste sind

Mens du er i let trance, vil hypnotisøren ved hjælp af visualiseringer bringe sig tættere på din underbevidsthed. Hele kernen i hypnose er nemlig at tale direkte til underbevidstheden, og der igennem at få kontakt til dit kreative, skabende selv. I hverdagen vil man typisk bygge en masse forsvarsværker op omkring dette for at beskytte det skrøbelige sind.

Under hypnosen vil der åbnes en kanal, som sætter hypnotisøren i stand til at kommunikere direkte med underbevidstheden og dermed igangsætte en proces, som skal hjælpe klienten nå målet hurtigere. Uanset om du lader dig hypnotisere for at få has på en dårlig vane – for eksempel rygning eller overspisning – eller om dit primære mål er et højere selvværd eller bekæmpelse af en fobi, vil hypnosen kunne hjælpe dig godt på vej.

Læs mere om hypnose på aagaard-psykoterapi.dk

Flere Nyheder