Hav fokus på bilens totalomkostninger og ikke bilens pris

14 juni 2021 Lotte Hindsberg

Går du og overvejer at købe en ny brugt bil, kan du med fordel – især hvis det er en ældre bil du overvejer at købe – have fokus på totalomkostningerne frem for bilens pris. Som udgangspunkt er omkostningerne ved at have en ældre bil markant højere end hvis du vælger at bruge flere penge og købe en nyere bil. 

En ældre bil koster mere i afgifter, den kører mindre på literen og du kan forvente højere mekanikerregninger. Derfor skal du overveje at bruge lidt flere penge på bilen, især hvis du ikke selv kan reparerer evt. skader. 

Få garanti ved køb af en brugt bil

Når du skal købe en brugt bil har du to muligheder. Du kan købe en bil af en privat sælger eller også kan du købe bilen hos en forhandler som AT Biler. Fordelen ved at købe hos en forhandler, også selvom prisen kan være lidt højere er at bilen er omfattet af købeloven og kommer med en garanti. Samtidig vil forhandleren ofte have gået bilen i gennem for fejl og fået dem fixet. Der er derfor en mindre risiko ved at købe en bil hos en forhandler. 

Vælger du at købe hos en privat sælger har du som udgangspunkt købt den som beset, med mindre at du har lavet et forbehold. Få derfor en mekaniker til at gennemgå den inden du siger ja tak, så du er sikker på at bilen er i orden. Pris, alder og kvalitet hænger selvfølgelig sammen. 

Det er også en god ide at køre en lang tur i bilen, for at sikre dig at den kører ordentligt. Det skal være en tur på mindst en halv time og du skal både på motorvej og en tur rundt i byen. Tager du blot en kort tur, lærer du ikke andet end om bilen kan starte når du drejer nøglen. 

Flere Nyheder

Hvad er hypnose?

15 august 2019

Hvad er hypnose?