Gulvafslibning – hvad skal du vide?

13 november 2020 Maya Hindsberg

Trægulve kan være noget så charmerende. De kan virkelig give hygge og liv til en bolig, men hvis de ikke bliver værdsat og holdt af, vil de med tiden miste livet og blive kedelige og triste at se på.

Men hvordan er det nu lige, at man tager sig af sit trægulv? Det gør du ved at høvle eller slibe det. De fleste trægulve kan nøjes med at blive slebet, og det tærer også væsentlig mindre på gulvet. Men hvor ofte skal det så slibes, og hvordan fungerer det lige med efterbehandling?

Læs mere om, hvordan du vedligeholder dine gulve her eller hos gulvkanonen.

Hvornår trænger dit gulv til at blive afslebet og få ny overfladebehandling?

Det er selvfølgelig en bedømmelsessag, men som regel kan du se, at gulvet trænger til pleje, når lakken på dit trægulv er blevet slidt igennem, eller hvis der er kommet rigtig mange ridser og hakker i gulvets overflade. Det sidste gælder uanset, om du har behandlet gulvet med olie, sæbe eller lak. 

Når du har fået slebet gulvet, kan du til gengæld frit vælge hvilken efterbehandling, du ønsker, dit gulv skal få. De har alle fordele og ulemper og nogle vil passe bedre til nogle gulvtyper end andre, men det er også et spørgsmål om, hvad du foretrækker af udseende.

Når det er sagt, så skal du ikke foretage en slibning af dit gulv i tide og utide, da det vil slide det unødvendigt meget.

Få tre tilbud fra forhandlere

Som med mange andre ting i livet, så vil vi gerne sikre os den bedste og mest økonomiske løsning. Derfor kan det være træls, hvis man tager fat i den første og dyreste gulvsliber, som måske ikke er god. Derfor bør du altid få tre tilbud, så du kender prisniveauet og undersøge deres anmeldelser, før du hyrer nogle.

Flere Nyheder